Beurs26 mei '11 22:26

Wall Street krabbelt iets omhoog

Auteur: Karin Backx

De effectenbeurzen op Wall Street stonden donderdag voor de tweede dag op rij in de zwarte cijfers. Vooral technologische bedrijven en producenten van consumentengoederen deden het goed; zij wisten hun verliezen van eerder deze maand enigszins weg te poetsen.

De Dow-Jonesindex met dertig hoofdfondsen noteerde 0,1 procent hoger op 12.402,76 punten. De breder samengestelde S&P 500 noteerde een winst van 0,4 procent op een stand van 1325,69 punten.
Werkloosheidsuitkering
Schermenbeurs Nasdaq ging 0,8 procent omhoog tot 2782,92 punten. Kort voor handelsaanvang kwam het wekelijks gepubliceerd cijfer over de aanvragen voor een werkloosheidsuitkering naar buiten.
Vorige week hebben 424.000 Amerikanen een beroep gedaan op steun, meer dan de 400.000 waarop gemiddeld was gerekend. De Amerikaanse economie is in het eerste kwartaal met 1,8 procent gegroeid.
Spurt
Het cijfer is een bevestiging van een eerste raming, maar analisten hadden toch gerekend op een grotere groei (2,1 procent).
Technologieconcerns deden het goed. Zo won Hewlett-Packard 1,5 procent. Softwaregigant Microsoft maakte een spurt van 2 procent.
Beleggers toonden veel interesse voor het bedrijf, precies op de dag dat invloedrijke hedgefondsmanager David Einhorn opriep tot het vertrek van de topman van Microsoft, Steve Ballmer.
Levensmiddelen
Andere winnaars waren de producent van levensmiddelen, Kraft Foods, die 0,6 procent erbij kreeg. Het aandeel Tiffany & Co, een winkelketen voor de rijkere consument, steeg met 8,6 procent, nadat het bedrijf gunstige kwartaalcijfers had gepresenteerd.
De euro was bij sluiting van Wall Street 1,4125 dollar waard. Aan het einde van de handelsdag in Europa stond de munt op 1,4090 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen