Beurs10 mei '16 18:45Aangepast op 10 mei '16 19:02

Bavaria-CFO: 'Nog meer overnames in het vat'

Auteur: Thijs Baas

De banden tussen de Vlaams-Brabantse familie Toye - eigenaar van Palm - en de Noord-Brabantse familie Swinkels (Bavaria) gaan al ver terug.

Jan Renier Swinkels (L, CEO Bavaria), Jan Troye (M, CEO Palm), Frank Swinkels (CFO Bavaria) Foto: ANP
Jan Renier Swinkels (L, CEO Bavaria), Jan Troye (M, CEO Palm), Frank Swinkels (CFO Bavaria) Foto: ANP

Reden voor Bavaria-CFO Frank Swinkels om in oktober vorig jaar af te reizen naar Steenhuffel voor de eerste aftastende gesprekken over een overname. Niet dat er meteen spijkers met koppen werden geslagen, zegt Swinkels. "Ik kreeg een kopje thee uit een Wedgewood-kopje en toen ik weer buiten stond ben ik met mijn neef de kroeg in gegaan om alle Palm-bieren te proeven, ik denk wel 35." 

In goede aarde
Pas in januari bleek uit een e-mail van de Toyes dat het gesprek toch wel in goede aarde was gevallen. "Ze hadden zelf een strategie geschreven waar ze met ons over wilden praten. Zo zijn we in januari in gesprek gekomen. Dat heeft geleid tot een deal die we gisteren getekend hebben en vandaag bekendgemaakt. Laten we daar maar eens mee beginnen, maar u kunt zeker verwachten dat wij in de toekomst nog meer overnames zullen doen, absoluut."

Met de overname wordt 600 jaar bierervaring gebundeld. Palm, zo zegt Swinkels, hoopt voornamelijk te profiteren van het internationale netwerk van Bavaria. "Wij verkopen ons bier in 120 landen, Palm heeft eigenlijk maar vijf kernlanden: België, Nederland, Frankrijk, Italië en de Verenigde Staten."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen