Beurs10 jul '16 08:23Aangepast op 10 jul '16 09:31

Verzekeraar ASR: 'We staan er goed voor'

Auteur: Mark Hulstein

Na ruim zeven jaar staat de genationaliseerde verzekeraar ASR uit Utrecht weer op eigen benen. De beursgang van 10 juni werd met argusogen bekeken.

De Staat heeft ASR in totaal 3,65 miljard euro gekost. Maar CEO Jos Baeten denkt wel dat hij uit kan leggen dat ze nu de beurs op gaan, een plan dat ze al in 2014 hadden. 'We kunnen laten zien dat we volledig op eigen financiële kracht door de crisis zijn gekomen. Als je kijkt hoe onze solvabiliteit is, dat is toch een soort van keurmerk voor de kwaliteit van hoe je er financieel voorstaat. Dan krijg je dat prima uitgelegd', zegt Baeten.

En toch duurde het lang voordat ASR terug naar de beurs kon. Dat had te maken met verschillende factoren legt de CEO uit. 'Er waren een aantal voorwaarden door de minister gesteld. De financiële markten moesten weer tot rust zijn, er moest voldoende 'appetitement' zijn in de markten om het bedrijf weer privaat te krijgen. En het bedrijf zelf moest er klaar voor zijn. Het heeft best even geduurd voordat de financiële markten weer rustig waren en bereid om te investeren in financiële instellingen.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen