Beurs13 jul '16 07:31

JPMorgan verhoogt minimum-salarissen

Auteur: Jelle Maasbach

JPMorgan, de grootste bank van de Verenigde Staten, gaat de salarissen verhogen. Niet voor de raad van bestuur of de laag eronder, maar voor de minst verdienende werknemers.

Beeld: AFP/ANP
Beeld: AFP/ANP

Het minimumloon wordt de komende jaren verhoogd. In drie jaar tijd gaan de 18.000 mensen die qua salaris onderaan staan meer verdienen. In een artikel in The New York Times schrijft topman Jamie Dimon dat personeel meer kansen moet krijgen. 'Het is waar dat veel mensen niet genoeg kansen krijgen om een stap hogerop te komen. We moeten manieren vinden om ze hoger op de economische ladder te krijgen.'

Op dit moment betaalt JPMorgan iets meer dan 10 dollar per uur, dat wordt verhoogd tot een bedrag dat ergens tussen 12 en 16,50 dollar zal liggen. Daarmee geven ze gehoor aan de oproep van verschillende Amerikaanse politici die willen dat de onderste laag meer salaris krijgt. Er ligt een Democratisch voorstel om het minimum salaris uiteindelijk meer dan te verdubbelen, en voortaan 15 dollar per uur uit te keren.

Dimon zelf had overigens niet te klagen over zijn eigen salaris. Over 2015 was zijn compensatie goed voor 27 miljoen dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen