Beurs6 aug '16 12:46Aangepast op 6 aug '16 16:01

'KPN en Fox nog in onderhandeling'

Auteur: BNR Webredactie

KPN is nog steeds in gesprek met Fox Sports over de doorgifte van de zenders van Fox. 'Al onze inspanningen zijn erop gericht klanten niet de dupe te laten worden van deze contractonderhandelingen', meldt KPN via Twitter. De telecomaanbieder spreekt tegen dat de gesprekken zijn stukgelopen.

Presentator Jan Joost van Gangelen en analist Kenneth Perez van Fox Sport Centraal.
Presentator Jan Joost van Gangelen en analist Kenneth Perez van Fox Sport Centraal.

In een advertentie in het sportkatern van De Telegraaf meldt Fox zaterdag dat KPN vanaf 18.00 uur de Fox-kanalen niet meer mag doorgeven, tenzij er voor die tijd overeenstemming wordt bereikt. Dat zou kunnen betekenen dat KPN-klanten vanaf dat moment geen eredivisiewedstrijden, ander voetbal en andere sporten meer kunnen bekijken. Fox adviseert mensen die daarover vragen hebben, rechtstreeks contact op te nemen met KPN.

Volgens directeur Frank Rutten van Fox Sports is zijn bedrijf nog steeds in afwachting van een reactie van KPN op het nieuwe voorstel dat Fox vrijdagavond naar KPN heeft verstuurd. 'Het is een goed financieel voorstel', zegt Rutten. Zijn bedrijf liet vrijdag ook weten dat de zenders zaterdag om 18.00 op zwart gaan voor KPN-klanten, tenzij er voor die tijd overeenstemming wordt bereikt. Dat zou kunnen betekenen dat KPN-klanten vanaf dat moment geen eredivisiewedstrijden, ander voetbal en andere sporten meer kunnen bekijken.

'We zijn al anderhalf jaar met KPN in gesprek over de voorwaarden voor verlenging van het contract. Dat is op 1 augustus verlopen. Wij vonden het goed dat KPN Fox Sports nog doorgaf zonder overeenkomst, maar daar komt vanavond een eind aan', aldus Rutten.

De kwestie draait om de vergoeding voor doorgifte die Fox Sports vraagt aan KPN, die hoger ligt dan de telecomaanbieder wil betalen. De zender vraagt een prijs die is gebaseerd op het totale aantal tv-abonnees van KPN, in plaats van het aantal klanten dat nu betaalt voor de sportkanalen. Dat leidt volgens KPN tot hogere kosten die moeten worden doorberekend aan de klanten. Maar volgens Rutten kan KPN er ook voor kiezen dat níet te doen.

In een advertentie in het sportkatern van De Telegraaf adviseert Fox KPN-klanten die bang zijn van sport-tv verstoken te blijven, rechtstreeks contact op te nemen met de klantenservice van KPN.

Gerelateerde artikelen