Beurs25 aug '16 06:32Aangepast op 25 aug '16 07:25

Topman overnameprooi Randstad haalt uit naar aandeelhouder

Auteur: Jelle Maasbach

De ceo van Monster Worldwide, het bedrijf dat Randstad wil kopen, heeft hard uitgehaald naar een opstandige aandeelhouder die niet veel opheeft met het bod van de Nederlandse uitzender.

Foto: ANP
Foto: ANP

MediaNews Group heeft ruim 11 procent van de aandelen van Monster in handen en had een brandbrief gestuurd naar de leiding. Het bod dat Randstad had gedaan, van 3,40 dollar per aandeel, was een ‘bodemprijs’. Ook vonden ze dat het bedrijf kosten moest besparen en onderdelen moest verkopen, dat zou de prijs ten goede komen.

Topman Tim Yates heeft in een open brief uitgehaald naar de opstandige aandeelhouder. Volgens hem is de claim van MediaNews ‘gebrekkig’. Hij schrijft dat de acties de hele deal onder druk zet, zonder met een superieur voorstel te komen. Daarnaast begrijpt hij de kritiek van het bezuinigen niet.

Yates geeft aan dat er de afgelopen tijd al meer dan 100 miljoen dollar is bespaard en dat niet renderende onderdelen zijn afgestoten. Yates en zijn collega’s staan nog steeds achter de overname door Randstad. Hij sluit af met de boodschap dat de raad van bestuur later met de achtergrond en omstandigheden van de beslissing om te verkopen zullen komen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen