Beurs31 aug '16 06:14Aangepast op 31 aug '16 09:13

Eredivisie koploper met transferinkomsten

Auteur: Jelle Maasbach

De transfermarkt in ons land moet nog sluiten, maar de Eredivisie wint het van andere voetbalcompetities. Nergens bleef er zo’n groot bedrag onder aan de streep over als in Nederland.

Foto: ANP
Foto: ANP

Volgens website Transfermarkt.de heeft de Eredivisie de meest positieve balans. Dat betekent dat er meer inkomsten waren dan uitgaven. Onder aan de streep stond een bedrag van 86 miljoen euro. De clubs uit Nederland gaven ruim 39 miljoen euro uit, er kwam meer dan 125 miljoen binnen. De transfer van Arkadiuz Milik was de meest lucratieve. De speler verruilde Ajax voor het Italiaanse Napoli, voor 32 miljoen euro.

Toch valt die overgang in het niet bij Paul Pogba. Manchester United kocht hem voor 105 miljoen euro en daarmee is het de duurste transfer aller tijden. De Premier League staat overigens stijf onderaan in het lijstje; bijna 690 miljoen euro was het saldo. Negatief wel te verstaan. 1,2 miljard dollar werd er daar door de voetbalclubs uitgegeven. Vooral Manchester United en Manchester City waren de big spenders.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen