Beurs6 sep '16 06:49

Mini-reddingsplan Hanjin Shipping

Auteur: Jelle Maasbach

Hanjin Shipping, dat op de rand van een faillissement staat, heeft een reddingsboei toegeworpen gekregen. Al is die financiële steun niet heel erg groot.

ANP/AFP
ANP/AFP

Het bedrijf is een van de grootste containerbedrijven van de wereld, maar kwam in grote financiële problemen. Volgens persbureau Reuters is er nu redding. Geldschieters zouden het bedrijf willen helpen.

Schuldeisers die gesteund worden door de Zuid-Koreaanse overheid, zo noemt Reuters ze. De groep is bereid om omgerekend 90 miljoen dollar uit te lenen aan het bedrijf. Wel op een voorwaarde: dat moederbedrijf Hanjin Group met een onderpand op de proppen komt. Een mooi gebaar, maar het bedrag is gering als je kijkt naar wat de onderneming nodig heeft. Deskundigen zeggen dat het net genoeg is om gestrande cargo door te sturen naar de plaats van bestemming.

Volgens een grootaandeelhouder zou Hanjin wel oren hebben naar het plan en naar de eisen willen luisteren. Al geeft hij ook aan dat het bedrag mogelijk niet genoeg is. Eind 2015 bedroeg de schuld namelijk ruim 60 miljard dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen