Beurs7 sep '16 06:37

Bill Ackman heeft nieuwe investering gevonden

Auteur: Jelle Maasbach

Hij verloor miljarden op farmaceut Valeant en het short gaan op Herbalife, maar Bill Ackman heeft iets anders gevonden. Chipotle Mexican Grill, een restaurant getroffen door de E.coli bacterie en een cocaïne snuivende directeur.

Foto: ANP
Foto: ANP

De aandelen van Chipotle Mexican Grill schoten nabeurs omhoog, toen bleek dat Ackman bijna 10 procent van alle aandelen in handen heeft. Het gaat om een kleine 3 miljoen stuks. Beleggers waren blij met de interesse van de investeerder, de koers steeg een kleine 9 procent.

Chipotle heeft een zwaar jaar achter de rug. In een jaar tijd halveerde de beurswaarde bijna door een opeenstapeling van slecht nieuws. Het restaurant kwam in opspraak door de uitbraak van de E.coli bacterie, salmonella was af en toe te vinden in de eettenten en een van de directeuren bleek cocaïne te gebruiken.

In een brief heeft Ackman laten weten dat de aandelen zijn ondergewaardeerd en dat hij gaat praten met het bestuur. In het verleden deed hij dat vaker, om zo het bedrijf weer op de rit te krijgen. Overigens liepen niet alle investeringen van hem goed. Zijn investeringsfonds staat op een flink verlies, door investeringen in farmaceut Valeant en Herbalife.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen