Beurs13 sep '16 13:18Aangepast op 13 sep '16 13:34

'Vertrek Zalm positief bericht'

Auteur: Koos Tervooren

Het vertrek van Gerrit Zalm bij ABN Amro is een positief bericht, dat zegt Reinier Castelein, voorzitter van vakbond De Unie tegen BNR.

Foto: ANP
Foto: ANP

'Met alle respect, Zalm is nu eenmaal wat ouder aan het worden. De bank heeft behoefte aan een nieuwe generatie leiders die technologische ontwikkelingen en modernisering van de bancaire sector beter aanvoelen en de bank koers en visie kunnen meegeven', zegt Castelein.

Volgens de voorzitter van De Unie kun je Zalm niet betrappen op een visie voor de bancaire sector waarbij ABN het 'robuuste merk wordt dat het geweest is'.

Profiel

Reinier Castelein heeft een concreet beeld voor ogen van de eigenschappen waaraan de nieuwe topman moet voldoen. 'Er moet een jongere leider komen, die ruimte maakt voor een team dat snel kan inspelen op veranderingen.' Ook hoopt Castelein op een vrouw.

Reorganisatiemachine

Een ding weten we zeker, zegt Castelein, 'ABN is verworden tot een reorganisatiemachine'. Hij denkt dat de laatste reorganisatie niet de laatste zal zijn. 'Ook ABN is na deze 1375 nog niet klaar.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen