Beurs20 sep '16 06:39

Unilever gaat weer op overnamepad

Auteur: Jelle Maasbach

Unilever heeft weer een Amerikaans bedrijf gekocht, de tweede in korte tijd. Voor een onbekend bedrag koopt het Seventh Generation.

Foto: ANP
Foto: ANP

De Nederlands-Britse multinational koopt de Amerikaanse producent van huishoudelijke verzorgingsmiddelen Seventh Generation, een bedrag wordt niet gemeld. Het bedrijf was in 2015 goed voor een omzet van ruim 200 miljoen dollar, de afgelopen jaren is het flink gegroeid.

Unilever had er al wat van, maar ze krijgen nu producten zoals was- en schoonmaakmiddel, handzeep, vuilniszakken en toiletpapier in handen. De producten zijn echter wel op milieuvriendelijke en duurzame basis.

Die aankoop lijkt te passen in de geruchten van eerder. Vorige week werd nog gesproken over de overname van The Honest Company, de duurzame onderneming van actrice Jessica Alba. Unilever had naar verluid een miljard dollar over voor de onderneming.

In juli kreeg Unilever de scheermesjesverkoper Dollar Shave Club in handen, dat zijn producten via internet direct aan consumenten slijt. Een bedrag werd niet genoemd, maar volgens persbureau Reuters ging het om een bedrag van een miljard dollar. De onderneming maakte nog geen winst.

Gerelateerde artikelen