Beurs22 sep '16 08:13

Miljoenenvastgoed ‘Brangelina’ waarschijnlijk in verkoop

Auteur: Jelle Maasbach

De scheiding van Brad Pitt en Angelina Jolie kan makelaars veel werk opleveren. De verwachting is dat veel miljoenenvilla’s over de hele wereld op de markt komen.

Foto: ANP
Foto: ANP

Na een huwelijk van meer dan tien jaar besloten de twee wereldberoemde acteurs een punt te zetten achter hun relatie. Dat betekent volgens website Marketwatch dat heel wat prachtige huizen mogelijk van eigenaar gaan wisselen. De twee bouwden de afgelopen jaren een behoorlijk indrukwekkend lijstje met bezittingen op.

De twee (met een gezamenlijk geschat vermogen van 400 miljoen dollar) deden hun grootste aankoop in tijden van de crisis van 2008. Chateau Miraval, in het Franse Brignoles, werd voor maar liefst 60 miljoen dollar gekocht. Daar kregen de kopers wel een werkende wijngaard, een meer, een buitenzwembad en twintig fonteinen voor terug. Binnen is er met 35 slaapkamers altijd wel een slaapplaats, een indoor zwembad en een biljartkamer.

Bij het Franse stulpje bleef het niet. In 1994 werd er een woning in Hollywood gekocht door Pitt, voor een kleine twee miljoen dollar, maar in de jaren erna werden omringende panden bijgekocht. De woningen is inmiddels flink meer waard. In 2002 kwam er een strandhuis in Santa Barbara bij (4 miljoen dollar), een Malibu-villa voor 8 miljoen dollar (4000 vierkante meter, mag voor 18 miljoen dollar weg) en voor 3,5 miljoen dollar een stek in New Orleans.

Bekijk de huizen hier.

Gerelateerde artikelen