Beurs19 okt '16 11:00Aangepast op 19 okt '16 11:18

Fugro blijft banen schrappen

Auteur: Rene De Monchy

Fugro blijft ook in 2017 in de organisatie snijden. Dat bevestigde ceo Paul van Riel tegen BNR nieuwsradio. Eerder ging de zeebodemonderzoeker uit van een inkrimping van ruim 1100 banen: 'Maar Fugro bekijkt de situatie van week tot week. We hopen dat de daling niet meer in de duizenden zal zijn, maar minder.'

Foto: ANP/AFP
Foto: ANP/AFP

Fugro maakte vanochtend bekend een omzetdaling te verwachten van ruim 22 procent, tot 474 miljoen euro. Vooral de uitval van opdrachten uit de olie- en gassector zorgt voor omzetdaling. De dienstverlening in havens en aan windmolenparken groeit wel. Deze opdrachten leveren een lagere prijs op, maar volgens Van Riel zijn de volumes en de efficiency hoog genoeg om de omzet in die activiteiten overeind te houden.

Valutaschommelingen

Het bedrijf zegt weinig last te hebben van valutaschommelingen: 'We zijn per land georganiseerd, dus onze kosten en uitgaven hebben daar weinig last van. Omdat we in euro’s rapporteren heeft het nauwelijks impact op de winst', meldt de topman. 

Converteerbare lening

Fugro maakte bekend dat het een converteerbare lening zal uitgeven van 150 miljoen euro. Het bedrijf geeft aan dat die bedoeld is om leningen in de VS terug te kopen ‘waardoor de schuldpositie tegenover de banken gunstiger wordt’. Een converteerbare lening is krediet dat in de toekomst omgezet kan worden in aandelen. Hierdoor ontstaat de kans op vergroting van het aandelenkapitaal, wat het aandeel in de ochtendhandel op een min van ruim 7 procent zette. Fugro is genoteerd in de MidCap.

Gerelateerde artikelen