Beurs1 nov '16 17:12

'Bpost werkt opnieuw aan overname PostNL'

Auteur: Bastiaan Kleinjan

Het Belgische postbedrijf Bpost werkt aan een nieuw overnamebod op PostNL. Dat meldt het Financieele Dagblad vandaag op basis van een document dat de krant in handen heeft.

Foto: ANP.
Foto: ANP.

In mei van dit jaar liepen onderhandelingen tussen de beide partijen op niks uit. Destijds was Bpost bereid om tussen de 5 en 6 euro per aandeel te betalen, volgens het FD is het bod nu met een onbekend bedrag verhoogd. ‘Het aandeel schoot omhoog toen het bekend werd. Bij een overname zou het vierde grootste postbedrijf van Europa ontstaan’, vertelt economie commentator Rob Jansen.

Groei in online markt

De groei die Bpost met de overname wil bewerkstelligen zit vooral in de online markt. ‘Zowel PostNL als Bpost hebben last van teruglopende volumes in de traditionele post, we sturen gewoon geen kaarten meer. Er zit nog wel groei in het internet. Die pakketbezorging willen ze samen doen en zo schaalvoordelen creëren om het uiteindelijk goedkoper te maken’, legt Jansen uit.

In het nieuwe bod zou Bpost behalve een ander bedrag ook bepaalde voorwaarden hebben verbeterd. ‘Met name het garanderen van pensioenen bij PostNL zou in het nieuwe bod beter geregeld worden, als het allemaal waar is’, besluit Jansen.  


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen