Beurs3 nov '16 10:57Aangepast op 3 nov '16 13:24

ABN Amro krijgt Lion King-heffing

Auteur: Jelle Maasbach

Hakuna matata, of mogelijk toch wel zorgen voor ABN Amro? Volgens het FD moeten ze ruim 140 miljoen euro betalen aan de fiscus en dat heeft te maken met The Lion King.

Foto HH
Foto HH

Over twee weken komen de kwartaalcijfers van ABN Amro en volgens het FD maakt de bank dan bekend dat ze een miljoenenschikking hebben getroffen. Er moet 142 miljoen euro worden betaald, uitgesmeerd over een periode van vijf jaar.

Het gaat om twee besloten vennootschappen. Simba finance en Pumbaa finance, twee personages uit The Lion King. Vandaar dat ze de Lion King constructie hebben meegekregen. ABN Amro en de fiscus zijn het niet eens over de aansprakelijkheid en de belastingplicht van de BV’s. De belastingdienst is er kennelijk dus wel over uit: ABN moet betalen.

Pijnlijk is dat in de prospectus stond, die beleggers voor de beursgang kregen, dat Sima en Pumbaa niet geconsolideerd hoeven te worden in de cijfers. ABN spreekt het verhaal overigens tegen. Aan de krant laat de bank weten dat er geen verschil van mening met de fiscus bestaat.

Gerelateerde artikelen