Beurs4 nov '16 19:57

Robeco kijkt met verhoogde dijkbewaking naar verkiezingen VS

Auteur: Rene De Monchy

Beleggers moeten woensdag goed opletten wat de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen wordt. Dat zeggen beleggingsexperts Wim Zwanenburg (Stroeve & Lemberger) en Lukas Daalder (Robeco) in BNR’s Beurswatch tegen interviewer Rene de Monchy.

Foto: ANP.
Foto: ANP.

De peilingen voorspellen een nek-aan-nekrace en dat is voor Daalder reden om voorzichtig te zijn met beleggingen in de VS. 'Wij kijken bij Robeco met verhoogde dijkbewaking naar de komende week'. 

De chief investment officer van Robeco maakt zich minder zorgen over de renteontwikkeling in Amerika: 'Ik ben niet onder de indruk van komende renteverhoging. Het pad van renteverhoging is ingezet. Dus gaat die er zeker komen'. Zwanenburg is het daarmee eens: 'Daarbij komt de rente van hele lage niveau’s en de verhoging wordt langzaamaan ingeprijsd. De renteverhoging zal daarom weinig effect hebben op de aandelenbeleggingen.'

Volgens beide experts zullen de kwartaalcijfers van enkele AEX-fondsen, waaronder Vopak, Altice en de staalbedrijven Aperam er Arcelor Mittal waarschijnlijk overschaduwd raken door de verkiezingen aan de andere kant van de oceaan. Wel kijkt Zwanenburg voorzichtig naar de sector ‘materials’. 

Gerelateerde artikelen