Beurs10 nov '16 11:40Aangepast op 25 nov '16 12:00

Topman Bpost snapt kritiek Rutte en Kamp niet

Auteur: Kay Rutten

De bestuursvoorzitter van het Belgische Bpost, Koen van Gerven, snapt niks van de kritiek van minister-president Rutte en minister Kamp op de overnamepoging van PostNL.

Foto: HH/Nicolas Maeterlinck
Foto: HH/Nicolas Maeterlinck

Van Gerven zegt in een interview met de Telegraaf dat hij de 'indianenverhalen' rondom het overnamebod op PostNL meer dan zat is. Rutte en Kamp meldden eerder dat een overname door Bpost een 'stap terug' is, omdat Bpost voor meer dan de helft in Belgische staatshanden is.

Liberale politici

'Het heeft mij zeer verbaasd dat liberale bewindslieden zich zo uitlaten over een beursgenoteerde onderneming met internationale aandeelhouders', zegt Van Gerven. 'Wij drijven een beursgenoteerde onderneming en zijn geen verlengstuk van de staat. Wij presteren goed en hebben een hogere marge dan PostNL.'

Toch is Bpost nog steeds in meerderheid een staatsbedrijf. De Belgische overheid heeft namelijk 51 procent van de aandelen van het postbedrijf in handen. De Belgische overheid is wel van plan om zijn aandeel te verkleinen, iets wat zeer tegen het zere been van de Belgische vakbonden is.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen