Beurs15 nov '16 06:58

Aandeelhouders Twitter lijken te hopen op splitsing

Auteur: Jelle Maasbach

Veel techbedrijven blijven dalen op de Amerikaanse beurs, na de verkiezingsoverwinning van Donald Trump. Twitter was een opvallende stijgers, nadat bekend werd dat een activistische aandeelhouder instapte.

Foto: ANP
Foto: ANP

Jana Partners is de nieuwe investeerder die bij Twitter aan boord is gestapt, blijkt uit een laatste melding. Bijna 3 miljoen aandelen zijn in handen van Jana Partners. Het bedrijf staat bekend als een activistische aandeelhouder. Bij autoverhuurder Hertz en supermarktketen Safewat probeerde het veranderingen door te voeren, bij andere ondernemingen lukte het om het bedrijf op te splitsen. Beleggers zagen de interesse wel zitten, het aandeel ging meer dan 3 procent omhoog.

Naast Jana Partners was er nog meer interesse in Twitter. Tegen zakenzender CNBC zei miljardair Prins Alwaleed Bin Talal (een bekend investeerder in Amerikaanse fondsen) dat de ‘beste dagen voor Twitter nog moeten komen’. Ook zei de Saudische prins te geloven in topman Jack Dorsey.

Twitter was een van de weinige techbedrijven die het goed deed binnen technologiebeurs Nasdaq. Microsoft en zwaargewicht Apple verloren tot 2,5 procent, Facebook daalde zelfs meer dan 3 procent. Beleggers zijn bang dat juist deze bedrijven het lastig gaan krijgen onder leiding van de nieuwe president.

Gerelateerde artikelen