Beurs15 nov '16 07:23

Warren Buffett ziet ze vliegen

Auteur: Jelle Maasbach

Warren Buffett heeft aandelen gekocht van de vier grootste Amerikaanse luchtvaartondernemingen. Een tactiek die tegen zijn eigen belegginsfilosofie ingaat.

Foto: ANP
Foto: ANP

American Airlines, Delta Airlines, Southwest Airlines en United Continental. In die vier bedrijven kocht meesterbelegger Buffett een belang. Opvallend, omdat hij in vier concurrerende bedrijven een belang heeft opgebouwd en ook omdat hij breekt met zijn eigen overtuiging. Buffett had al bijna twee decennia niet meer geïnvesteerd in luchtvaarders, na een slechte aankoop in de jaren ’90.

Tegen zakenzender CNBC gaf Buffett aan dat hij pas later van Southwest Airlines aandelen had gekocht, omdat hij zich schuldig voelde. Met de topman van dat bedrijf is hij bevriend en volgens CNBC kocht hij bij omdat hij niet het signaal wilde afgeven dat er iets mis was met Southwest Airlines. De topman van Berkshire Hathaway wordt steeds groter in het personenvervoer. Zo heeft Buffett zijn eigen treinbedrijf, een maker van luxe jets en een fabrikant van vliegtuitonderdelen. In totaal kocht hij voor zo’n 1,5 miljard dollar aan vliegtuigaandelen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen