Beurs17 nov '16 10:26

Weinig contact tussen NN Group en Delta Lloyd

Auteur: Bastiaan Kleinjan

NN Group, het moederbedrijf van Nationale Nederlanden, heeft nog altijd niet goed van gedachten kunnen wisselen met Delta Lloyd over een eventuele overname. Dat zegt topman Lard Friese.

Topman Lard Friese. Foto: ANP.
Topman Lard Friese. Foto: ANP.

Hij legde begin oktober een bod op tafel van 2,4 miljard euro, dat Delta Lloyd afwees. Sindsdien is er weinig contact geweest en roept Friese Delta Lloyd op tot een echt gesprek. ‘Er zijn slechts beperkte interacties geweest met het management van Delta Lloyd. Er is dus nog heel wat nodig aan inhoudelijke en constructieve interacties. Daar staan wij vanzelfsprekend voor open’, vertelt Friese.

Toch lijkt Delta Lloyd wel geïnteresseerd. Gisteren zagen ze een deal namelijk wel zitten. ‘Blijkbaar delen zij ook het beeld dat er veel logica zit in het samenvoegen van de activiteiten. Er moeten nog wel wat inhoudelijke discussies plaatsvinden voordat het zo ver kan komen. Wij vinden het voorgenomen bod van 5,30 euro per aandeel nog steeds heel mooi. Het is een heel nette prijs en we staan open voor meer inhoudelijke discussies hierover’, aldus Friese.

Gerelateerde artikelen