Beurs25 nov '16 06:50Aangepast op 28 nov '16 11:32

Oprichter Corona maakt heel dorp toch geen miljonair

Auteurs: Jelle Maasbach en BNR Webredactie

Antonino Fernández, de man die Corona bedacht, heeft toch niet iedereen in zijn geboorteplaats miljonair gemaakt. Een Spaans dorp met 80 inwoners zou ruim 200 miljoen dollar kunnen verdelen, maar het verhaal dat als een lopend vuurtje rond ging, blijkt niet waar.

Foto: ANP
Foto: ANP

Fernández overleed in augustus, op 99-jarige leeftijd. De excentrieke miljardair bouwde zelf een gigantisch imperium op. Hij moest op zijn veertiende stoppen met school omdat zijn ouders geen geld hadden voor de schoolbijdragen. Nog geen 20 jaar later was het CEO van de Grupo Modelo, het bedrijf achter Corona. Dat bier is één van de meest geïmporteerde bieren in de Verenigde Staten en in Mexico.

De ondernemer zou niet alleen familieleden hebben opgenomen in zijn erfenis, ook mensen uit zijn geboorteplaats Cerezales del Condado. Het Spaanse dorp, met 80 inwoners, zou  een bedrag van 210 miljoen dollar kunnen verdelen. Nu blijkt dat verhaal dus niet waar. Fernández laat wel zijn omvangrijke familie een aanzienlijk bedrag na, en heeft de gemeenschap altijd gesteund met bijvoorbeeld de restauratie van de kerk of het aanleggen van een drinkwatersysteem. Maar dat hij het hele dorp miljonair maakt, klopt niet. Het was ook te mooi om waar te zijn.

Gerelateerde artikelen