Beurs2 dec '16 06:59

'Steve Jobs van Starbucks' stapt op

Auteur: Jelle Maasbach

Howard Schultz, CEO en medeoprichter van Starbucks, stapt onverwachts op. Schultz kwam jaren geleden terug om Starbucks weer op de rit te krijgen en werd bejubeld door analisten.

Foto: ANP
Foto: ANP

Schultz maakte bekend dat hij zich gaat richten op een nieuw concept, de nieuwe Starbucks winkels. Ook wil hij zich meer met maatschappelijke projecten bezighouden. Kevin Johnson neemt het stokje van hem over, hij werkt nu nog als COO bij de koffieketen. Beleggers schrokken zich rot van het opstappen van Schultz. Tijdens de nabeurshandel verloor het aandeel kort na het nieuws 10 procent van de beurswaarde, om uiteindelijk ruim 3 procent lager te eindigen.

Starbucks raakt een belangrijk bestuurder kwijt. Schultz is te vergelijken met Steve Jobs (oprichter Apple) en Jack Dorsey (mede-oprichter Twitter). Allemaal stonden ze aan de wieg van een groot Amerikaans bedrijf en allen kwamen terug om de boel op de rit te krijgen. De bestuurder van Starbucks was namelijk van 1987 tot 2000 de hoogste man, maar kwam weer terug in 2008 om orde op zaken te stellen. Analisten en beleggers zijn het erover eens dat Schultz dat de afgelopen jaren erg goed gedaan heeft.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen