Beurs20 jan '17 06:21Aangepast op 20 jan '17 07:08

Delta Lloyd bijna in Taiwanese handen

Auteur: Jolijn Mes

Verzekeraar Delta LLoyd is vorige maand bijna in handen gekomen van het Taiwanese Fubon. Dat blijkt uit een reconstructie van het Financieel Dagblad.

HH/Peter Hilz
HH/Peter Hilz

Delta Lloyd was op 20 december akkoord gegaan met het voorstel van Fubon, maar de volgende dag besloot het Taiwanees financieel conglomeraat zich toch terug te trekken. Een dag later ging Delta Lloyd akkoord gegaan met een overname door NN Group.

Fubon - met een belang van 9,7 procent in Delta Lloyd - zou een bod van 5,60 euro per aandeel hebben gedaan. Dat was 30 cent meer dan NN Group op dat moment bood. Bovendien zou het bedrijf 200 miljoen euro kapitaal in de Nederlandse verzekeraar steken.

Volgens betrokkenen is Fubon op 21 december bij De Nederlandsche Bank langsgegaan om het eindvoorstel door te nemen, maar haakten de Taiwanezen alsnog af nadat DNB met nieuwe vragen kwam.

Bij overname door Fubon had Delta Lloyd zelfstandig kunnen blijven opereren, kon het management blijven zitten en zou niet zwaar worden gesneden in het personeel. Bij overname door NN Group vervallen enkele duizenden banen en wordt de merknaam Delta Lloyd geschrapt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen