Beurs27 jan '17 22:11

'Topman Unilever zal naar kritiek moeten luisteren'

Auteur: Bastiaan Kleinjan

Unilever kende geen goede week. Op de dag dat de kwartaalcijfers gepubliceerd werden daalde het aandeel met 4 procent, op weekbasis stond er een min van 2,6 procent. ‘Paul Polman zal naar de kritiek moeten luisteren’, oordeelt Corné van Zeijl van Actiam. 

Unilever-topman Paul Polman. Foto: ANP.
Unilever-topman Paul Polman. Foto: ANP.

Joop van de Groep van Antaurus wijt dit aan het volume, dat voor het tweede kwartaal op rij daalde. ‘Dat is best ernstig. Je zag ook dat Unilever vrij dure overnames doet. Daarom begrijp ik wel dat beleggers wat voorzichtiger worden’, aldus Van de Groep. ‘Je kan de verpakking verkleinen wat je wilt, maar daar gaat het niet mee lukken’, vult Van Zeijl aan. ‘Het is een kwestie van uitzitten en uitzieken, maar een beetje naar kritiek luisteren zou wel eens goed zijn’, vervolgt hij.

ING moet geld opzij zetten

ING is het jaar goed gestart en kreeg er deze maand 2 procent bij. De beleggers lijken hiermee echter een voorschot te nemen op wat komen gaat. ‘Het winstcijfer gaat dramatisch worden, omdat ze naar verwachting 18 miljoen euro aan reorganisatievoorzieningen moeten nemen in België’, blikt Van Zeijl vooruit. ‘Maar dat is gewoon een eenmalige last. De situatie zal in het komende jaar verbeteren, maar dat is vorig jaar niet het geval geweest dus daar zullen ze nog wel last van hebben.’


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen