Beurs3 feb '17 08:12

Medeoprichter Snapchat afgekocht

Auteur: Jelle Maasbach

De twee oprichters van Snapchat worden door de beursgang miljardair, maar een man vist achter het net. Hij blijkt drie jaar terug afgekocht te zijn door de ondernemers.

Foto: ANP
Foto: ANP

Reggie Brown zal de aanstaande beursgang van Snap, moederbedrijf van Snapchat met gemengde gevoelens volgen. Samen met studievrienden Evan Spiegel en Bobby Murphy richtte hij het bedrijf op, maar hij werd eruit gewerkt.

In 2013 sleepten hij zijn oude vrienden voor de rechter en naar nu blijkt kreeg hij daar157,5 miljoen dollar voor, balt te lezen op de site van Business Insider. Brown had ingezet op 500 miljoen dollar, maar kreeg dus van de rechter een fors lagere vergoeding toegewezen. Ook is het bedrag een stuk lager dan de bedragen die de andere oprichters krijgen, zij zullen miljarden dollars verdelen.

Overigens was er ook kritiek op het stel. Ze zouden teveel macht krijgen, omdat andere aandeelhouders geen stemrecht hebben. De voorspelling over de financiën was ook niet enthousiast: investeerders werd verteld dat Snap mogelijk nooit winst zal maken.

Gerelateerde artikelen