Beurs9 feb '17 06:20

Snap! Beleggers vergissen zich in aandeel

Auteur: Jelle Maasbach

Snap Interactive steeg gigantisch sinds de aankondiging dat Snap, moederbedrijf van Snapchat, naar de beurs gaat. Interactive stond zelfs op 140 procent winst. Enige probleem: het heeft niks met de naamgenoot te maken.

ANP/EPA
ANP/EPA

Sinds de aankondiging van de Snap-beursgang doken beleggers massaal op Snap Interactive. Dat is een softwarebedrijfje dat dating-apps ontwikkelt. Al dagen op rij steeg de koers, met op het hoogtepunt een koerswinst van 140 procent in enkele dagen. Enige probleem was dus dat de enthousiaste beleggers niet door hadden dat ze totaal verkeerd zaten, totdat Bloomberg de vergissing ontdekte.

De koers is weggezakt, de grootste winst van de handelsdag van gisteren is weg, maar nog steeds staat Snap Interactive op een jaarwinst van maar liefst 65 procent.

Kleine geruststelling voor de aandeelhouders die niet goed hebben opgelet: ze staan niet alleen. Zo zorgde de beursgang van Twitter er destijds voor dat Tweeter Home Entertainment met 685 procent steeg. Het aandeel Oculus Visiontech steeg met 155 procent nadat Facebook Oculus VR wilde inlijven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen