Beurs10 feb '17 07:00

Jack Dorsey armer door Twitter-beleggers

Auteur: Jelle Maasbach

Het aandeel Twitter maakte een enorme duikvlucht, het verloor ruim 12 procent na slechte cijfers. Topman Jack Dorsey, die een flink aandelenpakket heeft, ziet zijn belang steeds minder waard worden.

Jack Dorsey - Foto: Walt Disney
Jack Dorsey - Foto: Walt Disney

Twitter heeft al tijden moeite om nieuwe leden te vinden en om nieuwe adverteerders binnen te krijgen. Het was reden dat Jack Dorsey moest terugkeren als CEO om de boel op de rit te krijgen, maar dat betaalt zich nog niet uit.

Voor zowel de aandeelhouders als voor Dorsey zelf: gister gingen er miljarden dollars aan beurswaarde verloren toen bleek dat de problemen er nog steeds zijn.

Dorsey begon zijn tweede termijn gul: hij beloofde zijn werknemers een groot deel van zijn aandelen. Hij hield een aandelenpakket, de rest werd verdeeld onder collega's.

'Ik heb liever iets kleins in iets groots, dan iets groots in iets kleins', aldus de bestuurder. Twitter is op de beurs een drama gebleken, sinds het hoogtepunt een paar jaar geleden zakte het bedrijf van een beurswaarde van zo’n 40 miljard naar iets minder dan 12 miljard dollar nu.

Dorsey is aandeelhouder nummer zes, maar vijf investeerders hebben een groter aandelenpakket. Hij heeft volgens de laatste melding 3,1 procent van alle aandelen, dat komt neer op 21,7 miljoen stukken. Op papier is Dorsey door de koersval steeds minder waard geworden. Gelukkig voor hem heeft hij nog twee andere belangen, die wat beter lopen. Hij heeft een klein aandelenpakket in Walt Disney (waar hij toezichthouder is) en in Square Holding (waar hij ook topman is).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen