Beurs31 mrt '17 13:54Aangepast op 31 mrt '17 15:28

Stedin neemt netwerkbedrijf Enduris van DELTA over

Auteur: Benjamin Harmsen

Het netwerkbedrijf Enduris van energieconcern DELTA is door netbeheerder Stedin gekocht voor 450 miljoen euro. Dat is een financieel noodzakelijke stap voor DELTA.

De kerncentrale in Borssele, waar delta mede-eigenaar van is. Foto: ANP
De kerncentrale in Borssele, waar delta mede-eigenaar van is. Foto: ANP

Aandeelhouders van het energieconcern en het kabinet kwamen eind 2016 tot een overeenstemming dat de verkoop van gezonde bedrijfsonderdelen, zoals Enduris, een noodzakelijke stap was om uit financiële moeilijkheden te komen. Dat zou ook meer garantie geven voor de veiligheid van Borssele, waarvan DELTA mede-eigenaar is. Daarnaast mogen netwerk- en energieactiviteiten wettelijk niet meer samen in één concern vertegenwoordigd zijn.

Verlies arbeidsplaatsen

Stedin garandeert dat er als gevolg van deze transactie geen verlies aan arbeidsplaatsen voor medewerkers van Delta Netwerk Groep (DNWG) zal zijn tot en met 2021. 'Wel kijken we hoe we elkaar kunnen versterken op gebieden zoals training, procesverbeteringen en ontwikkelingen in de kennis van de energietransitie. En uiteraard in ondersteunende processen, zoals inkoop', zegt een woordvoerder van Stedin. Ook zullen de tarieven van Enduris-klanten tot het einde van het jaar gewoon worden gerespecteerd.

Stedin is na deze koop verantwoordelijk voor het DELTA-energiesysteem in Zeeland. De netbeheerder is dat al in Utrecht, grote delen van Zuid-Holland en gebieden in Noord-Holland, Friesland en Limburg.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen