Beurs31 mrt '17 20:35Aangepast op 3 apr '17 14:32

'Axalta mogelijk het antwoord van AkzoNobel'

Auteur: Bastiaan Kleinjan

Verfmaker Axalta zou mogelijk het antwoord kunnen worden AkzoNobel. Want waar AkzoNobel een ongevraagd bod van rivaal PPG heeft ontvangen, lijkt de aankoop van Axalta een logische volgende stap van Akzo.

HH/Peter Hilz
HH/Peter Hilz

Dat verwacht Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer. Axalta zelf is in 2013 door Dupont afgestoten. ‘Axalta is de nummer 2 van de wereld in autolakken, achter AkzoNobel. Wij denken dat er een kans bestaat dat Akzo Axalta gaat kopen. Als we gelijk krijgen, dan hebben we een heel hoog rendement’, blikt Bender vooruit.

Lululemon

Andere kansen voor beleggers zijn volgens Cees Smit van Today’s Group bedrijven die deze week last hebben gehad van Lululemon. ‘Dat is een bedrijf dat zit in sportkleding. Nike en Under Armour hebben daar last van gehad. Under Armour heeft sowieso superslecht gepresteerd, min 26 procent terwijl de index wel omhoog. Ik denk dat het een supermooi aandeel is om in de pullback te kopen. Under Armour en Nike zou je kunnen kopen, Nike is iets goedkoper gewaardeerd’, aldus Smit.

Actelion

Daarnaast raadt Bender het aan om Actelion in de gaten te houden. ‘Dit is een Zwitsers biotechbedrijf. Ze zijn akkoord met een overnamebod van Johnson & Johnson. Zij bieden 280 Zwitserse franken voor het aandeel. Wat interessant is, is dat het aandeel daarnaast als dividend nieuw te ontwikkelen medicijnen gaat uitkeren in de vorm van een nieuw aandeel. De waarde die daar nog in zit komt boven op die 280 frank.’

Gerelateerde artikelen