Beurs8 mei '17 06:14Aangepast op 8 mei '17 09:55

McDonalds profiteert van overwinning Macron

Auteur: Jelle Maasbach

Na de winst van Emmanuel Macron ging de koers van de euro omhoog. Mocht de munt in waarde stijgen, dan profiteren bedrijven als McDonalds daarvan.

De euro kwam boven de 1,10 dollar uit en dat was de hoogste stand in een half jaar tijd. Beleggers waren enthousiast, de kans op een Frexit (bij winst van Le Pen) was geweken. Ook analisten vielen over elkaar heen, ‘Macronomics begins’ aldus Morgan Stanley.

Mocht de euro deze weken verder stijgen, dan is dat goed nieuws voor een paar Amerikaanse ondernemingen. Volgens CNBC zijn er een paar die veel zakendoen in Europa en profiteren van de stijgende koers. Visa, Apple, Caterpillar, Nike en McDonalds stegen de afgelopen 10 jaar steeds flink als de euro in de lift zat. Creditcardgigant Visa met meer dan 3 procent, McDonald''s een kleine 2 procent.

Naast de individuele fondsen zijn er ook indices die het traditiegetrouw goed doen bij een duurdere euro. In dit soort situaties doen de beurzen van Spanje en Italië het goed, naast de Franse index. De beurs van Spanje is dit jaar al met meer dan een kwart gestegen en doet het vooral goed in periode van een duurdere euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen