Beurs12 mei '17 21:19Aangepast op 14 mei '17 18:01

'Verbazend dat Burgmans gelooft dat Akzo Nobel beter kan zonder PPG'

Auteur: Rene De Monchy

Beleggers beginnen te twijfelen of de overname van verfmaker Akzo Nobel door het Amerikaanse PPG daadwerkelijk gaat plaatsvinden. Dat zegt analist Jos Versteeg (Theodoor Gilissen Bankiers) in beleggingsprogramma BNR Beurswatch.

Foto: ANP
Foto: ANP

Afgelopen handelsweek verloor het aandeel Akzo Nobel bijna 5 euro en sloot op ruim 75 euro. Dat is grofweg 20 euro onder het laatste bod van PPG. Eerder deze week verklaarde PPG-topman McGerry alle opties open te houden nadat hij vorige week bereid leek tot een vijandig bod. Volgens Versteeg geeft het recente statement onduidelijkheid bij beleggers. De deal wordt steeds speculatiever: 'De koers van Akzo Nobel nu ligt fors onder het bod van PPG. De kans is groter dat de overname níet door gaat dan dat die wél doorgaat.' Analist Cees Smit (Today´s Groep) is dat met hem eens.

Beide analisten storen zich aan de politieke bemoeienis met de overname: 'Verbazend dat Burgmans gelooft dat Akzo Nobel beter kan zonder PPG.' Smit en Versteeg noemen overname voor Akzo Nobel 'een prachtige deal'. Smit adviseert beleggers dan ook 'om de winst te pakken en naar andere aandelen te kijken'.

Bekijk hier het fragment terug:

 

Gerelateerde artikelen