Beurs9 aug '17 20:56Aangepast op 10 aug '17 07:46

Talpa staakt jacht op TMG

Auteur: BNR Webredactie

Talpa, het mediabedrijf van John de Mol, geeft aan dat er voorlopig een einde komt aan de pogingen om Telegraaf Media Groep geheel over te nemen. Talpa houdt wel een 'strategisch belang' van ruim 29 procent aan.

HH/Peter Hilz
HH/Peter Hilz

De overnamepoging van Talpa leek sowieso gedoemd om te mislukken: het Vlaamse krantenconcern Mediahuis en de familie Van Puijenbroek hebben een ruime meerderheid van de aandelen in handen en hadden al duidelijk gemaakt daar niet vanaf te willen.

Lees ook: Talpa doet formeel tegenbod op Telegraaf Media Groep'

Koen Bender, directeur van Mercurius Vermogensbeheer meent dat de Belgen nu wel min of meer een probleem hebben. 'Als De Mol blijft zitten met 29 procent van de aandelen, dan zijn ze toch niet helemaal vrij om te doen wat ze willen. Zouden ze bijvoorbeeld de beursnotering willen stoppen van Telegraaf, dan hebben ze ook de aandelen van De Mol nodig. Daarnaast kan hij een aardige luis in de pels worden, want met 30 procent heb je aardig wat macht.'

Onlangs lukte het De Mol wel volledig eigenaar te worden van de televisiezenders SBS6, Veronica, Net5 en SBS9. Hij bezat al radiozenders als Radio 538, Veronica en Sky Radio.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen