Beurs31 aug '17 13:38

Zonder bedrijf naar de beurs

Auteur: Thom Opheikens

Na bijna tien jaar komt er in Nederland weer een beursgang van een fonds, zonder bedrijf. 50 tot 100 miljoen euro moet de beursgang van Dutch Star Companies One opbrengen, bevestigt Niek Hoek, voormalig CEO van Delta Lloyd en één van de mannen achter dit fonds.

Niek Hoek, een van de mannen achter het fonds
Niek Hoek, een van de mannen achter het fonds

Met het geld wordt vervolgens een belang in een succesvol middelgroot Nederlands bedrijf gekocht. Beleggers weten vooraf niet in welk bedrijf dat belang wordt genomen, maar volgens Hoek is de constructie toch transparant. 70 procent van de aandeelhouders moet toestemming geven zodra er een geschikt bedrijf is gevonden, anders gaat het niet door. In totaal zouden er zo’n 250 kandidaten uit verschillende sectoren zijn die voor een investering in aanmerking komen.

Spannend?

Als promotor van Dutch Star Companies One keert Niek Hoek terug in de schijnwerpers. Na druk van toezichthouder DNB stapte hij in 2015 op bij verzekeraar Delta Lloyd. ‘Ik ben wel gewend om in de ‘limelight’ te staan, ik vind het niet spannend', meldt Hoek. Zijn co-promotors voor Dutch Star Companies One zijn Stephan Nanninga, oud-CEO van conglomeraat SHV, en Gerbrand Terbrugge van Oaklins.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen