Beurs7 sep '17 14:12Aangepast op 7 sep '17 15:11

ECB houdt voorlopig vast aan monetair beleid

Auteur: Bastiaan Kleinjan

De Europese Centrale Bank (ECB) wijzigt het monetaire beleid niet. De rentetarieven in de eurozone blijven op hun lage niveaus en de omvang van het opkoopprogramma van de centrale bank blijft op zestig miljard euro per maand staan.

Foto: ANP
Foto: ANP

Het is vooral wachten op de toelichting van president Mario Draghi. In een toelichting zou hij iets los kunnen laten over de afbouw van het opkoopprogramma. Dat loopt in principe door het einde van dit jaar, maar er is geen besluit genomen over wat er daarna gaat gebeuren. Draghi had aangekondigd in het najaar met een besluit over de eventuele afbouw te komen.

Beleggers kijken uit naar het besluit van Draghi. ING-econoom Bert Colijn verwacht dat Draghi wel iets gaat toelichten over de afbouw van het opkoopprogramma:  'Het wordt wel een enorme cliffhanger als hij vandaag niet een beetje het idee geeft van waar het naar toe zal gaan. Hij heeft na vandaag nog twee meetings over waarin hij kan aangegeven wat het ECB-beleid wat betreft het opkoopprogramma in 2017 gaat worden.'

Gerelateerde artikelen