Beurs8 sep '17 07:44Aangepast op 8 sep '17 08:48

CFO AkzoNobel vertrekt

Auteur: Kay Rutten

De CFO van AkzoNobel, Maëlys Castella, stapt op vanwege gezondheidsproblemen. Daarbovenop komt AkzoNobel ook nog met een winstwaarschuwing.

ANP
ANP

Chemiebedrijf AkzoNobel moet op zoek naar een nieuwe CFO. De huidige financiële leidinggevende, Maëlys Castella, stapt op vanwege gezondheidsproblemen.

Buitengewone aandeelhoudersvergadering

Juist vandaag is de buitengewone aandeelhoudersvergadering waar de opvolger van bestuursvoorzitter Ton Büchner wordt benoemd. Büchner stapte eerder ook al op wegens gezondheidsproblemen.

Winstwaarschuwing

Daarbovenop komt AkzoNobel vandaag ook nog eens met een winstwaarschuwing. Volgens Jos Versteeg, beursanalist bij Theodoor Gilissen, is de winstwaarschuwing niet heel verrassend. 'Ik vond het meer verrassend dat AkzoNobel de halfjaarsdoelstelling zo lang vasthield', zegt Versteeg tegen BNR. Volgens de beursanalist is de winstwaarschuwing vooral het gevolg van externe factoren. 'Door orkaan Harvey in Houston heeft het bedrijf toeleveringsproblemen en vanwege milieutesten in China zijn ook daar enkele toeleveranciers in de problemen geraakt.'

Lees ook: 'ELLIOTT ZAL WEER MET PPG OP DE PROPPEN KOMEN'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen