Beurs27 okt '17 06:34Aangepast op 27 okt '17 06:53

Jeff Bezos in een dag 6 miljard dollar rijker

Auteur: Jelle Maasbach

Jeff Bezos, CEO en oprichter van Amazon, is op papier meer dan 6 miljard dollar rijker geworden. Reden: de derde kwartaalcijfers van Amazon. Bezos zit Bill Gates op de hielen en mag zich mogelijk binnenkort de rijkste man ter aarde noemen.

Image
(EPA)

Amazon haalde in het derde kwartaal fors meer inkomsten binnen. De omzet steeg met meer dan een derde en kwam uit op bijna 44 miljard dollar. De winst ging naar 256 miljoen dollar. Veel beter dan waarop analisten hadden gerekend.

De boodschap van topman Bezos beviel aandeelhouders ook wel: hij verwacht dat het vierde kwartaal een sterke periode zal zijn, met een omzetgroei die tussen de 28 en 38 procent zal liggen. Nabeurs schoot het aandeel maar liefst 7,7 procent omhoog en door die stijging kon Bezos (op papier) 6,2 miljard dollar aan zijn vermogen toevoegen.

Bezos is goed voor een bedrag van 83,5 miljard dollar, nog maar 4,5 miljard dollar achter Microsoft-oprichter Bill Gates. Gates is (voor nu) de rijkste man van de wereld.

Amazon zag de verkopen onder meer aantrekken door een overname in de zomer. Voor bijna 14 miljard dollar werd toen supermarktketen Whole Foods ingelijfd en dat draagt al bij aan de resultaten. Daarmee zijn de twijfels van beleggers weggenomen, die vroegen zich af of het bedrijf de aankoop wel echt nodig had. Inmiddels wordt er al gespeculeerd over de volgende aankoop.

Lees ook: Jeff Bezos was eerder al - voor een paar uur - de rijkste ter wereld


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen