Beurs31 okt '17 09:46

PlayStation na 20 jaar nog steeds de cashcow

Auteur: Jelle Maasbach

Sony is op weg om een eigen record uit 1998 te verpulveren. Het bedrijf zal naar verwachting meer verdienen dan eind jaren 90 en heeft nog steeds hetzelfde geheime wapen: de PlayStation.

(AFP)

Sony is halverwege het eigen boekjaar en het vorige kwartaal was er een om van te watertanden. De winst en omzet overtroffen de verwachting van analisten. De inkomsten kwamen uit op ruim 18 miljard dollar (22 procent meer vergeleken met het jaar ervoor) en de winst op ongeveer 1,8 miljard dollar. Dat is een stijging van maar liefst 346 procent.

Voor beleggers was er goed nieuws: het dividend zal met een kwart worden opgeschroefd. De topman denkt dat als ze deze lijn doortrekken, ze een recordjaar gaan verbreken. Een record dat ligt in 1998.

Toevallig is het succesnummer van toen hetzelfde als dat van nu: de PlayStation. Het apparaat ziet er beter uit en de graphics zijn aangepast. Zowel de hardware als de software verkoopt erg goed. FIFA 18 en Unchartered: The Lost Legacy waren de meest populaire games.

Het aandeel van Sony staat op het hoogste punt in negen jaar tijd. Tijdens de nabeurshandel maakte het fonds een verdere opmars.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen