Beurs8 nov '17 06:08Aangepast op 8 nov '17 06:37

Drie op een rij: Snap stelt weer teleur met cijfers

Auteur: Jelle Maasbach

De verwachtingen waren laag, maar de resultaten van Snap nog lager. Het moederbedrijf van Snapchat stelde voor de derde keer op rij teleur en de beurswaarde kreeg een gigantische dreun.

Het was de derde keer dat de onderneming met kwartaalcijfers kwam, maar drie keer blijkt geen scheepsrecht. Alle onderdelen kwamen onder de verwachting van analisten uit. De omzet (208 miljoen dollar) was 30 miljoen minder dan gedacht, het verlies (443 miljoen dollar) was juist meer dan gedacht en er kwamen minder nieuwe leden bij. Drie miljoen mensen kwamen er vorig kwartaal bij, maar er was op vijf miljoen ingezet.

Tijdens de nabeurshandel ging het aandeel meer dan 17 procent onderuit. De koersdaling lijkt de enige constante bij het beursbedrijf: inmiddels is sinds het hoogtepunt ongeveer de helft van de beurskoers verdwenen.

De opmerking van ceo Evan Spiegel belooft ook niet veel goeds voor de koers. Hij zegt dat Snap werkt aan een nieuw ontwerp, waardoor de app gebruiksvriendelijker moet worden. Die restyling zou op de korte termijn 'disruptief' zijn voor het verdienmodel, maar 'substantiële lange termijn voordelen' bieden. Dat betekent in de praktijk waarschijnlijk weer minder inkomsten.

Gerelateerde artikelen