Beurs9 nov '17 06:26Aangepast op 9 nov '17 14:09

Mega-mediadeal op losse schroeven door CNN

Auteur: Jelle Maasbach

De grootste mediadeal van dit moment, AT&T dat 85 miljard dollar wil neertellen voor TimeWarner, is onzeker geworden. AT&T moet van de toezichthouder CNN in de ramsj gooien om de deal te redden.

(AFP)

AT&T, het grootste telecombedrijf van de Verenigde Staten, is al maanden bezig om TimeWarner te kopen maar de hele deal lijkt verder weg dan ooit. De CFO van AT&T gaf al aan dat het 'onzeker' is geworden, omdat de toezichthouder kritisch is op de deal.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie wil dat CNN wordt verkocht, anders kan de deal niet doorgaan. Dat zorgt voor veel woede bij beide bedrijven, want het is niet zo gemakkelijk om de nieuwszender van de hand te doen. De CEO van AT&T liet al weten dat hij geen afscheid zal nemen van CNN.

Volgens de Financial Times draait het nu uit op een juridisch gevecht. De twee partijen vinden dat de overname te politiek is geworden: Trump zei eerder al dat hij hoopte dat de deal zou mislukken. Ook haalde hij meerdere keren uit naar CNN zelf en noemde ze #FraudNewssCNN

De media-adviseur van de president ontkende, overigens bij datzelfde CNN, dat de regering zich zou bemoeien met de deal.

AT&T zou de overheid voor de rechter willen slepen, omdat het twijfelt aan de onafhankelijkheid van de toezichthouder. Hoe dan ook lijkt CNN het struikelblok te worden in de enorme mediadeal. Ook beleggers zijn gaan twijfelen: TimeWarner ging 6,5 procent onderuit op de beurs.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen