Beurs16 nov '17 11:19

'Mooie bijdrage' Delta Lloyd aan resultaat NN Group

Auteur: BNR Webredactie

Verzekeraar NN Group (Nationale-Nederlanden) presenteerde vanochtend goede kwartaalcijfers. Het ingelijfde Delta Lloyd draagt daar flink aan bij.

(ANP)

NN Group profiteerde in het derde kwartaal, net als veel branchegenoten, van gunstige ontwikkelingen op de financiële markten. Daardoor ging de winst omhoog en kon het bedrijf de kapitaalbuffer verder versterken. NN boekte een nettowinst van 734 miljoen euro, ruim twee derde meer dan een jaar eerder. Die stijging was voor een belangrijk deel te danken aan winsten op beleggingen, met name door een verkoop van staatsobligaties.

Delta Lloyd

Het operationeel resultaat nam met meer dan een derde toe tot 431 miljoen euro. Daar zat een bijdrage van 51 miljoen euro bij van Delta Lloyd, dat eerder dit jaar werd ingelijfd. 'Dat is een heel mooie bijdrage', zegt NN-topman Lard Friese op BNR. 'Ik ben zeer tevreden met de bijdragen die Delta Lloyd-activiteiten aan het resultaat hebben bijgedragen.'

De samensmelting van NN en Delta Lloyd ligt volgens Friese op schema. Het bedrijf gaat nog altijd uit van een extra kostenbesparing van 150 miljoen euro, bovenop de bezuinigingen die de al lopende programma's van beide verzekeraars opleveren. Daarbij wordt onder meer gekeken naar efficiënter gebruik van IT en kantoorruimte. Dat door die operatie uiteindelijk banen verloren gaan, staat al langer vast. Maar aantallen wil Friese nog altijd niet noemen.

De resultaten uit schade- en inkomensverzekeringen in Nederland stonden wel onder druk. Dat komt doordat relatief veel mensen een beroep deden op een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Friese denkt niet dat dit een structurele ontwikkeling is.

De solvabiliteit, berekend volgens de Europese norm (Solvency II), bedroeg voor de gehele groep 204 procent. Dat is een verbetering van acht procentpunten ten opzichte van het tweede kwartaal.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen