Beurs4 dec '17 09:08Aangepast op 4 dec '17 10:10

Bono wilde Unilever redden van overname

Auteur: Jelle Maasbach

Bono, zanger van de populaire band U2, wilde Unilever 'redden'. Toen Kraft Heinz een ongevraagd bod deed, bood de zanger zijn hulp aan bij topman Paul Polman.

Zanger Bono
Zanger Bono (AFP)

In gesprek met The Financial Times vertelt Polman over de periode waarin Kraft Heinz, gesteund door investeerder Warren Buffett, een overnamepoging deden. Met hulp uit onverwachte hoek: zanger Bono belde Polman op en zei klaar te staan met een protestlied. Ook zou er groot verzet komen van vakbonden, liefdadigheidsinstellingen en aandeelhouders. Er lag al een petitie met 100.000 handtekeningen klaar.

Buffett is volgens de Unilever-topman belangrijk geweest in het feit dat de overname niet is doorgegaan. Toen de belegger wist dat Unilever niet wilde, heeft hij ervoor gezorgd dat het bod werd ingetrokken. Wie hem daarvan heeft overtuigd, is niet bekend gemaakt.

Polman maakt in het gesprek nog een sneer naar de Britse en Nederlandse overheden. In twee dagen was het bod onschadelijk gemaakt en daarin kreeg hij geen hulp van de overheid, laat hij nog maar eens weten. In twee dagen een bod van tafel: dat is niet bepaald de snelheid waarmee overheden werken, zegt hij.

Overigens geeft hij toe dat hij zelf ook fouten heeft gemaakt. In het interview zegt hij dat het bod niet zou zijn gekomen als hij de financiële doelen beter had gecommuniceerd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen