Beurs20 dec '17 06:38Aangepast op 20 dec '17 07:36

Bank of America biedt betaalde sabbatical aan

Auteur: Jelle Maasbach

De directie van Bank of America wil zijn belangrijke personeelsleden zo graag behouden, dat ze ze een betaalde sabbatical van zes weken gaan aanbieden.

In een memo kregen de toppers van het bedrijf goed nieuws: ze kunnen voortaan op kosten van de baas op vakantie. Bovenop de zes weken aan vakantiedagen krijgen ze nog eens zes weken aan sabbatical aangeboden. Voor zover bekend is het de eerste bank die werknemers zoveel extra dagen weggeeft.

Mensen die aanspraak willen maken op de regeling moeten wel minimaal 10 jaar in dienst zijn. Elk jubileum (10, 15, 20 jaar, etc) is dan goed voor een sabbatical. De COO van Bank of America zegt dat mensen de vrije dagen naar eigen inzicht mogen indelen. Het kan ingezet worden voor filantropie, om te reizen of om even op te laden en tijd door te brengen met familie.

De reden voor de vrijgevigheid wordt niet gegeven, maar het lijkt erop om de oudere en succesvollere personeelsleden te behouden voor de bank. Niet alleen directe banken azen op talent, maar ook techreuzen en fintech zit achter de betere werknemers aan.

Gerelateerde artikelen