Beurs20 dec '17 11:56

'Man die Imtech-fraude ontdekte' vrijgesproken

Auteur: Jelle Maasbach

Analist Teun Teeuwisse, bekend geworden van zijn rapport over de financiële problemen van Imtech, is vrijgesproken van oneerlijk marktgedrag.

In 2014 werd Teeuwisse aan de kant gezet bij zijn werkgever Kempen&Co, toen hij te snel cijfers over beursfonds Arcadis verspreidde. Arcadis was te vroeg met het versturen van de financiële resultaten en Teeuwisse verstuurde de cijfers vervolgens door naar zijn klanten. Hij werd daarop beschuldigd van voorkennis en moest vertrekken.

Goed nieuws voor Teeuwise: hij is vrijgesproken van oneerlijk marktgedrag. Dat blijkt uit een tuchtrechtelijke uitspraak van de commissie van beroep van DSI, het instituut voor de effectenbranche.

De analist werd beroemd toen hij als eerste de grote problemen bij Imtech ontdekte. Het bedrijf ontkende de waarneming van Teeuwise, maar moest later fraude bij een dochterbedrijf in Polen toegeven.

De advocaat van de analist laat weten dat het 'een begin van eerherstel' is. Helemaal klaar is hij niet met de zaak. Er loopt nog een lopend onderzoek naar dezelfde kwestie van toezichthouder AFM en er speelt een rechtszaak over het ontslag van Teeuwisse.

Gerelateerde artikelen