Beurs9 jan '18 06:14Aangepast op 20 feb '19 12:56

Weight Watchers dikt aan door 'President Oprah'

Auteur: Jelle Maasbach

Weight Watchers werd ruim 12 procent meer waard op de Amerikaanse beurs en dat allemaal door een speech van talkshowlegende Oprah Winfrey.

(AFP)

Oprah Winfrey deed wat ze wel vaker deed voor het aandeel Weight Watchers: de beurskoers omhoog praten, alleen was het dit keer om een bijzondere reden. Ze nam tijdens de Golden Globes de Cecil B. DeMille-award, een prestigieuze oeuvreprijs, in ontvangst en hield een toespraak. Die was volgens velen presidentieel en daardoor ging de koers van Weight Watchers door het dak.

Het gerucht gaat dat Oprah aan het warmlopen is voor de Amerikaanse verkiezingen van 2020 en namens de Democraten de uitdager wordt voor huidig president Trump. Vanwege haar grote macht bij het bedrijf (grootaandeelhouder, directielid en belangrijkste uithangbord) doken beleggers op het aandeel.

Sowieso is de zakenvrouw een geschenk voor aandeelhouders van het afslankbedrijf. De beurskoers is bijna weer op het niveau van vijf jaar geleden. Sinds Oprah zich inkocht en zich met de gang van zaken ging bemoeien, is de beurskoers alleen maar gestegen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen