Beurs11 jan '18 06:33

So You Wannabe The Next Buffett?

Auteur: Jelle Maasbach

Warren Buffett trekt zich stilaan terug bij zijn Berkshire Hathaway en heeft twee opvolgers benoemd. Een van hen moet de meest bekende belegger ter wereld opvolgen.

Het gaat om twee mensen die al in het bedrijf werken: Gregory Abel (55) en Ajit Jain (66) en beide krijgen de titel van vice-voorzitter van Berkshire Hattaway op hun visitekaartje. Beide werden al langer genoemd, maar nu heeft Buffett ze ook echt een zware functie gegeven. Ook gaf hij toe dat een van de twee zijn opvolger moet worden.

Beide heren zijn ook een stuk jonger dan de hoogbejaarde belegger. De toekomstig superbelegger moet een bedrijf met een marktwaarde van zo'n 500 miljard dollar gaan leiden, dat al sinds 1965 gerund wordt door het 'Orakel van Omaha'.

Tegen zakenzender CNBC zegt Buffett dat hij op de achtergrond gaat meekijken, maar het bedrijf verlaten zal hij niet. 'Ik zal niet meer de dienst uitmaken en zal voor deze twee heren werken. Ik ben geïnteresseerd als altijd, dat wel. Het Berkshire-bloed kruipt waar het niet gaan kan.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen