Beurs2 feb '18 07:05Aangepast op 2 feb '18 07:31

Klanten Mastercard gebruiken creditcard voor crypto's

Auteur: Jelle Maasbach

Creditcardreus Mastercard heeft fors meer transacties verwerkt. Volgens de CFO komt dat onder meer doordat klanten crypto's op krediet hebben gekocht.

(EPA)

Mastercard, de nummer 2 achter Visa, heeft ruim 20 procent meer transacties verwerkt. Volgens het bedrijf kwam dat omdat klanten in het vorige kwartaal meer reizen hebben geboekt en omdat klanten meer spendeerden aan crypto's, zoals de Bitcoin.

CFO Martina Hund-Mejean zei in een gesprek met analisten dat de hype rondom cryptocurrency zorgde voor meer transacties, maar ze verwacht niet dat de trend doorzet. 'We denken niet dat dit in grote mate doorzet', zei ze. 'Vorige week, toen de prijzen naar beneden kwamen, zag je de trend al afnemen.'

Mastercard profiteert vooral van de groeiende Amerikaanse economie. De markt daar is goed voor twee derde van de activiteit. De koopgrage Amerikaan gebruikte het plastic gretig in de laatste drie maanden van 2017: de totale waarde van al die transacties kwam uit 435 miljard dollar. De winst was in dezelfde periode met 227 miljoen dollar fors lager dan een jaar eerder, maar dat had te maken met een eenmalige belastingtegenvaller.

Aandeelhouders waren blij met de cijfers: de koers steeg door naar de hoogste ooit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen