Beurs7 feb '18 06:03Aangepast op 7 feb '18 11:32

Makers Game of Thrones gekocht door Disney

Auteur: Jelle Maasbach

Walt Disney verdiende miljarden met Star Wars en om er nog meer uit te halen zijn nu de makers van hitserie Game of Thrones binnengehaald. Zij gaan nieuwe films bedenken.

David Benioff and D.B. Weiss zijn de schrijvers en makers van Game of Thrones, een serie die wereldwijd succes heeft. Dat is ook de directie van Walt Disney niet ontgaan: de twee krijgen een dik contract om een hele nieuwe filmreeks over Star Wars te schrijven en produceren.

Wanneer het werk van de twee nieuwe medewerkers te zien is in de bioscopen is nog niet bekend. Voor beleggers is wel duidelijk dat Star Wars een ongekend commercieel succes is. In 2012 werd het bedrijf achter de films gekocht voor 4 miljard dollar en dat is ruimschoots terugverdiend. Niet alleen worden er bioscoopkaartjes verkocht, ook qua merchandising is het kassa. Disney heeft de afgelopen jaren steeds succesvol andere bedrijven gekocht en daarmee ook omzet én winst.

De mediareus kwam ook met de kwartaalcijfers en die werden enthousiast ontvangen. Er was een nettowinst van 4,4 miljard dollar in het vierde kwartaal, een forse stijging vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. De omzet kwam uit op dik 15 miljard dollar, een plus van 4 procent.

Gerelateerde artikelen