Beurs7 feb '18 07:09Aangepast op 7 feb '18 07:30

Jim Carrey: verkoop je aandelen Facebook

Auteur: Jelle Maasbach

Acteur Jim Carrey kan niet lachen om Facebook en verkoopt zijn aandelen. Carrey roept anderen op om ook de aandelen van Facebook van de hand te doen.

Acteur en parttime activist Jim Carrey
Acteur en parttime activist Jim Carrey (AFP)

Hij is bekend van films als Liar Liar en The Mask, maar nu is hij Facebook-activist. Carrey is bezig met een campagne tegen het bedrijf. Hij laat aan zakenzender CNBC weten dat hij zijn account heeft verwijderd en zijn aandelen heeft verkocht. Om hoeveel aandelen het gaat, is onduidelijk.

Carrey roept andere beleggers op om ook hun aandelen te dumpen. Reden voor zijn chagrijn zijn de presidentsverkiezingen van 2016. De comedian kan niet lachen om de Russische inmenging tijdens de verkiezingen. Mark Zuckerberg, de baas van Facebook, gaf toe dat 126 miljoen Amerikanen Russische advertenties hadden gezien in de periode.

Ondanks de excuses van Zuckerberg blijft Carrey boos op Facebook. 'We moeten meer toezicht door de eigenaren van deze sociale-mediaplatforms aanmoedigen. Wat we nu nodig hebben, zijn activistische beleggers om een boodschap te sturen dat toezicht nodig is.' Facebook was niet bereikbaar voor een reactie.

De grote vraag is of beleggers überhaupt zin hebben om hun aandelen van de hand te doen, maar feit is wel dat 'The Zuck' veel kritiek kreeg op de inmenging en de manier waarop hij het probleem oploste. Het bedrijf moest zelfs tekst en uitleg geven aan het Amerikaanse Congres.

Gerelateerde artikelen