Beurs23 feb '18 06:28

Tweet kost Snapchat ruim een miljard dollar

Auteur: Jelle Maasbach

Een tweet van een realityster, dat ze stopt met Snapchat, zorgde ervoor dat de beurswaarde van moederbedrijf Snap met 1,3 miljard dollar afnam.

Kylie Jenner
Kylie Jenner (EPA)

Kylie Jenner, voornamelijk bekend vanwege het feit dat ze bekend is, verstuurde een tweet en daarop begon de beurskoers van Snap flink te dalen. 'Is er iemand die Snapchat nog wel eens opent? Of doe alleen ik het niet meer...' Uiteindelijk verloor de beurskoers ruim 6 procent en ging er 1,3 miljard dollar van de beurswaarde verloren.

Jenner heeft op Twitter een behoorlijk groep mensen die haar volgen: 24,5 miljoen mensen. Dat lijkt de (jonge) doelgroep van Snap te zijn. Het bedrijf is behoorlijk afhankelijk van een groep gebruikers die ook zo weer kunnen overstappen. De koersval volgt op eerder slecht nieuws. Snapchat veranderde het ontwerp van de app en veel gebruikers vinden het daardoor minder makkelijk te besturen. Er volgde zelfs een online petitie.

Daarnaast kwam ook de directie in het nieuws. Evan Spiegel, CEO en oprichter van Snap, heeft ruim 637 miljoen dollar uitbetaald gekregen. Dat gigantische bedrag is de op twee na hoogste beloning voor een topman aller tijden. De beloning bestond uit aandelen en salaris.

Snap ging vorig jaar maart naar de beurs, maar beleggers zijn qua beurskoers niet veel opgeschoten. Al een jaar lang zijn er twijfels over de onderneming.

Lees ook:: Snapchat was in 2017 net een oude onderbroek


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen