Beurs28 feb '18 07:04Aangepast op 28 feb '18 13:49

Black Panther nieuwe goudmijn voor Hasbro

Auteur: Jelle Maasbach

Ze hebben al Monopoly, G.I. Joe, maar Hasbro heeft nu een nieuw succesnummer: Black Panther. Het actiespeelgoed is een enorm succes - net als de film.

(AFP)

Naast het bestaande speelgoed heeft speelgoedmaker Hasbro een samenwerking met filmstudio Marvel, dat verantwoordelijk is voor veel blockbusters. Voor de film Black Panther hebben ze ook speelgoed gemaakt en dat verkoopt boven verwachting, laat Hasbro weten.

Naar aanleiding van de film Iron Man (die in 2008 uitkwam) werden al actiefiguren geproduceerd, maar op dit moment zijn er nu al meer van de poppetjes van Black Panther gemaakt. Zonder cijfers te geven zegt Hasbro dat Black Panther een enorm succesverhaal is.

Tweedehandsmarkt

Naast de productie is het succes aan nog een aantal zaken af te lezen. Zo meldt Google dat er flink wordt gezocht op het nieuwe speelgoed en de tweedehandsmarkt (op websites als EBay) voor de actiefiguren booming is; ook een teken dat de verkoop hard gaat.

Black Panther is de eerste Marvel-reeks waarbij donkere acteurs de hoofdpersonages spelen. In het openingsweekend haalde de film meer dan 100 miljoen dollar op en verwacht wordt dat de inkomsten boven de miljard dollar uitkomen.

Succesvol

Hasbro begon in 1923 en groeide de decennia erna uit tot een van de meest succesvolle speelgoedbedrijven ter wereld. Het heeft met Monopoly het meest verkochte bordspel te wereld, maar ook speelgoed als Furby, My Litte Pony en G.I. Joe.

Lees ook:: Marvel aast op nieuw record met Black Panther


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen